RÅDGIVENDE INSTALLATØR

At bygge bæredygtigt.
Middelfart er kommet på verdenskortet med en arkitektonisk perle på havnefronten. Tegnestuen 3XN har skabt de unikke rammer for Middelfart Sparekasses nye hovedsæde.

Designet til at passe ind.

83 knivskarpe kviste definerer Middelfart Sparekasses gennemførte geometri, der låner linjer fra det maritime miljø på havnefronten såvel som de omgivende bindingsværkshuse. Kvistene er designet så de på én gang indrammer udsigten til Lillebælt og samtidig skygger mod direkte solindfald.

“Vi har ønsket at skabe et hus og en arbejdsplads uden ensartede rum og med en stor variation af indtryk og udtryk. Kombinationen af de mange varierende plateauer

og sanseindtryk har en menneskelig begrundelse. Vi har fundet ud af, at en rig variation af lys, lyde og skalaer er vigtige for menneskers velbefindende. Det gør et rum til et rart og inspirerende sted at være,” fortæller arkitekt og grundlægger af tegnestuen 3XN, Kim Herforth Nielsen, der står bag projektet. 

Intelligente installationer styrer energiforbruget.

MIDDELFART SPAREKASSE sætter medarbejderne i centrum, men omtanke for miljøet er også tænkt ind i byggeriet, og det har resulteret i flere bæredygtige tiltag. Som et af de første danske byggerier er der implementeret termoaktive betondæk, der udnytter betonens masse til at justere rumtemperaturen. Det bidrager til at sænke energiforbruget med op mod 50 pct.

De elektriske installationer, der alle er udførte af en BLUE INSTALL-installatør, er også valgt ud fra strenge krav til lavt forbrug og høj komfort. Et centralt system overvåger og styrer hele bygningens ressourceforbrug. Derudover styres belysning med tilstedeværelsessensorer og dagslysstyring, så energiforbruget altid er så lavt som muligt. Middelfart Sparekasse er et strålende eksempel på, at en bæredygtig tilgang til byggeri ikke udelukker arkitektoniske visioner. 

MERE OM DAN-EL A/S:

Du er altid velkommen til at benytte dig af vores effektive døgnvagt, som er åben alle årets dage. Der vil du altid få god og tryg rådgivning af et kompetent personale.

+45 70 23 23 88 

Læs mere om døgnvagt