RÅDGIVENDE INSTALLATØR

Boligrenovering betaler sig.
Professor i energieffektivt byggeri er klar i spyttet og efterlyser handling.

Energirenoveringer, besparelser, tilskud, grøn samvittighed – vi har hørt det hundredvis af gange, og vi ved det jo godt: Fordelene er mange, når man energirenoverer. På trods af dette, halter vi stadig bagefter, når de grønne tanker skal føres til handling. Og hvorfor egentlig?

Professor i energieffektivt byggeri, Per Heiselberg fra AAU, har undersøgt, hvorfor vi ikke energirenoverer, når nu fordelene både giver os flere penge på lommen og en grønnere samvittighed. Ifølge Per Heiselberg er der tre grunde til, at energirenoveringer ikke står højest på ønskelisten over forbedringer i hjemmet. 
Den første barriere er, at der mangler viden og interesse for energiforbrug. Den anden er, at vi har en formodning om, at det ikke kan betale sig at energirenovere. Og den sidste hurdle er, at det ikke er et prestigeprojekt på samme måde som fx nyt køkken. 

Per Hesselberg mener, at det kræver en indsats at få nedbrudt barriererne, og han slår på, at løsningen er formidling af viden, økonomisk incitament og udvikling af nye materialer og metoder. Og det kan ikke ske hurtigt nok, eftersom Danmarks energipolitiske strategi om at være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050 skal opfyldes.

MERE OM DAN-EL A/S:

Du er altid velkommen til at benytte dig af vores effektive døgnvagt, som er åben alle årets dage. Der vil du altid få god og tryg rådgivning af et kompetent personale.

+45 70 23 23 88 

Læs mere om døgnvagt