Få fradrag til at komme af med radon

Med Boligjobordningen kan du få fradrag, så du kan nedbringe niveauet af radon med den rette ventilation.

Radon er en giftig gasart, som hvert år koster menneskeliv. Det skønnes, at hver femte boligejer i Danmark har problemer med for meget radon i hjemmet. Radon findes i mange boliger, og derfor er det vigtigt at sikre boligen mod forekomster af radon.

Radon forekommer naturligt overalt i vores omgivelser, men nogle steder er koncentrationen så høj, at det kan være farligt for mennesker. God udluftning og ventilation, som hurtigt fortynder og fjerner radonholdig luft, er en af de vigtigste metoder til at nedbringe niveauet af radon i dit hus. Det kan din lokale rådgivende installatør hjælpe dig med.

Blue Install kan installere den mest effektive ventilation med mekanisk indblæsning af opvarmet og filtreret luft i alle opholdsrum samt mekanisk udsugning fra køkken, bad og toilet. Det kan resultere i varmetab, men også her kan vi hjælpe dig. For at mindske varmetabet kan ventilationsanlægget forsynes med varmegenvinding.

Hvor kan der være høje koncentrationer af radon?

– Der er typisk høje koncentrationer af radon i det østlige Danmark

– Boliger tæt på jorden

– Huse med kælder

– Enfamiliehuse, rækkehuse og kædehuse

Vil du vide mere om radon? Så kan du læse mere hos Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/da/straalebeskyttelse/radioaktivitet/radon