Kan din bolig skræmme indbrudstyven væk?

Politiets nedprioritering af indbrudssager bør få boligejerne til at overveje deres boligsikring mod indbrudstyve.

Antallet af indbrud i private hjem er, efter flere års fald, igen på vej op. Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af indbrud i beboelser, fra 1. kvartal i 2015 til 1. kvartal i år, er steget med hele 11,7 pct. Det kan skyldes flere faktorer. Blandt andet stiller Jyllands-Posten i deres finanssektion skarpt på, at den negative udvikling kan skyldes, at det danske politi sylter indbrudsager, da de gennem en længere periode har været under et voldsomt pres. Det pres har resulteret i, at opklaringer af indbrudssager har været nedprioriteret, hvorfor tyvene nemmere kan slippe afsted med at begå indbrud. 

Som boligejer må man derfor selv tage initiativet, hvis man ønsker at holde tyvene på afstand. Initiativet kræves særligt nu, hvor vi nærmer os sommerferieperioden, som er højsæson for indbrud, hvor mange boliger står tomme, imens vi er på ferie.

Heldigvis findes der flere gode initiativer, som boligejere kan benytte sig af i forsøget på at gøre deres bolig mindre attraktiv for indbrudstyvene. Blandt andet har Nabohjælp vist sig at være et effektivt middel mod indbrud, da risikoen for at blive opdaget kan virke afskrækkende på indbrudstyven. 

Er du på udkig efter mere permanente installationsløsninger til din bolig i forsøget på at holde tyvene væk, så står din lokale Blue Install-installatør naturligvis altid klar til at hjælpe. Du kan få hjælp med rådgivning og installationer, som kan gøre livet surt for indbrudstyvene og dermed holde dem på afstand fra dit hjem og dine værdier. 

Din lokale Blue Install-installatør kan hjælpe dig med rådgivning og installation af:

  • Tyverialarmer, som stresser tyven og som automatisk giver dig besked, hvis alarmen skulle gå i gang.
  • Videoovervågningssystemer, som eksempelvis kan betjenes fra din smartphone. 
  • Sensorstyret udendørsbelysning, hvor lyset tændes ved bevægelse, og dermed gør det svært for tyven at nærme sig din bolig uden at vække opsigt. 
  • Intelligent styringsystem, hvor du nemt og fleksibelt kan styre dine lyskilder samt boligens øvrige installationer, imens du er på farten.  

Løsningerne kan naturligvis ikke forhindre indbrudstyve i at begå indbrud i din bolig, men kan derimod hjælpe med at gøre din bolig mindre attraktiv og dermed mindske din risiko for, at indbrudstyven vælger netop din bolig.